- Úvod
- KARAMELOVÉ FONDÁNY A NUGÁTY
Karamelové fondány a nugáty
Karamel má svoji charakteristickou chuť a labužníci na ni nedají dopustit. Řekněte sami: co může být lepšího, než dát si do úst karamelový nugát a nechat ho, aby se rozplýval na jazyku?
Většinou se vyrábí z cukru takzvaným karamelizováním. Právě při tomto procesu, kdy dochází k pomalému zahřívání cukru, se jeho molekuly postupně mění a získávají svoji typickou jantarovou barvu a lehce pikantní sladkou příchuť.
Ačkoli výroba karamelek není nijak extra složitá, o to víc záleží na výběru nejlepších surovin. Právě v nich je ukryto tajemství této sladké dobroty, kterou známe všichni od útlého dětství. Aby ne, když se vyrábí už téměř sto let a zájem o ni neopadá!
Řada z nás si bez vynikajících karamelek nedokáže představit ty nejkrásnější svátky v roce – Vánoce. I když patří k oblíbeným, tradičním pochoutkám a v mnoha rodinách nesmí na míse s vánočním cukrovím v žádném případě chybět, byla by chyba domnívat se, že je musíme připravovat sami doma. V obchodech jsou k dostání po celý rok.